tiistai 13. huhtikuuta 2010

"nyt joku Ilpo mua katselee"

Olen jo pari päivää kokenut mielettömiä naurunpurskahduksia ja samalla tajuttomia tunnemyrskyjä, nimittäin: Jenni Vartiaisen uusin levy on vihdoin ulkona!!

(Naurunpurskahdukset ihan vain oivallisista sanoituksista niinkuin:
"Sinä munapää et voi ymmärtää" ja otsikon
"nyt joku Ilpo mua katselee")

Tutustuin Jennin tuotantoon jo hänen ensimmäisen levynsä, ihmisten edessä (2007) ilmestyttyä. Aluksi en pitänyt kappaleista tai koko levystä lainkaan, mutta pikkuhiljaa se alkoi kiinnostamaan ja lopulta upposi täysin.

Ensimmäiseltä levyltä lemppareitani on Elämän perhonen sekä Vedenalaista. Jälkimmäinen siitäkin syystä, että itselleni eräs hyvinkin tärkeä henkilö suositteli minulle biisiä aikoinaan "sä oot kokoajan menossa, kuuntele tää biisi jos se sais sut ees hetkeksi rauhoittumaan" Ei muuten olla kyseisen tytskän kanssa oltu juurikaan tekemisissä viimisen vuoden aikana ja nyt tämän postauksen innoittamana kun otin häneen yhteyttä, sainkin kuulla positiivisesti shokeraavan uutisen: Hän on nykyään pienenpienen poikavauvan onnellinen äiti! Paljon onnea koke perheelle :)

Mutta siis niin takaisin Jenniin ja uuteen levyyn, Seiliin. Sunnuntai-illasta asti olen kuunnellut pelkästään tätä levyä, ja voin sanoa pitäväni jokaisesta biisistä. Koskettavimpia ovat varmasti Seili ja Kiittämätön, vatsalihaksia koettelevin on taas tuo otsikkoonkin lainattu Nettiin.

Vaikka levyn yleinen tunnelma onkin hyvin haikea ja miettiväinen, on mielestäni sekaan saatu myös sopiva ripaus einiin vkavia biisejä, ainakaan temmoltaan ja tyyliltään, vaikka sanat olisivatkin painavaa asiaa.

Yksi syy miksi Jennistä pidänkin, on juuri se tapa tuoda asioita esille. Ilmasutaito ja lavakarisma on tällä tytöllä juuri sitä, mistä itse pidän ihan mielettömästi! Puhumattakaan Jennin asuista, oih ja voih!

ps. Kuvat on oman kamerani otoksia Radio Novan konsertista kesältä 2008 (:

2 kommenttia:

  1. Tuo otsikon lausahdus on kyllä mainio, vähän käy tosin sääliksi Ilpoja. :) Just katoin tuon Jennin CwM-liven ja oli kyl hyvää settiä (esim. tuo biisi Nettiin oli mulle ihan uus tuttavuus). Nettiin-biisin sanat kertovat kyllä sangen karusta nykyilmiöstä ja siksi se kuinka iloisesti se "rallatellaan" on pikkasen hassua, mutta hyvä biisi yhtäkaikki.

    VastaaPoista
  2. kiitos kommentistasi! (: Ihan oikeassa olet tuon lyriikoiden ja melodian yhteensopivuudesta (tai ehkä paremmin -sopimattomuudesta), mutta ainakin omasta mielestäni se on vain kiva, ettei biisi kokonaisuudessaan ole pelkkää synkistelyä, vaan painavaa aihetta on lähdetty käsittelemään eri kulmasta kuin normaalisti.

    VastaaPoista