lauantai 11. syyskuuta 2010

Syksyn säveliä

Outoa, että jo kahdeksalta on melkein pilkkopimeää. Iltaisin kotiin kävellessä ei meinaa keuhkot riittää kun tekee mieli niin kovin tankata syysilmaa sisäänsä. Ostoslistalla kaunis lasinen, korkillinen pullo, johon voi räntäkelien ja lumisateiden varalle pullottaa pikkasen syysilmaa. Kesäsäitä ei ole vielä yhtään ikävä, onneksi, mutta kesähetket voiain kyllä ottaa takaisin. Partioleirit, juhannuksen, lintsinreissun, olemisen.


Yksi syksyn ehdoton juttu on villatakit. Olen aika hidas kehittelemään omaa tyyliäni, se muodostuu kuukausien, välillä jopa vuosienkin saatossa. Kausi-tyylini rakentuvat vähitellen, hieman viimevuotta, palanan sitä edeltävää. Ripaus jotain uuttaa ja hyppysellinen ehkä tulevaa, jota voi taas vuoden päästä syventää hieman lisää. Kaavaan kuuluu myös jonkun tarpeeksi vanhan pois jättäminen.

Tämän syksyn mieltymyksiini nimeäisin pitsin, lämpimän villan, kevyet mutta lämpimät kuosit ja materiaalit. ostoslistalla saattaisi olla pitkävartiset saappaat (jos nyt kerrankin löytyisi yksilöt, jotka menisivät jopa minun kaltaisille hoki-pohkeilleni, normaalisti kun ne kaikki on tarkoitettu sellaisille rimppakintuille..), henkäyksen kevyt mutta lämmittävä villakangas-takki, uudet villa(pitsi)-sukkikset kadonneiden tilalle, suloisen söpöt lapaset. Lapasiin voisin ainakin pyytää äidin apua, valkoista, lämmintä villaa pitsikuvioituna olisi haave-listalla. Aika klassisen puolelle taitaa mennä tämän vuoden syys- ja talvikarderobini, mutta mitä sitten? Tällä hetkellä kaikki yksinkertainen, maanläheinen ja suloisen tyttömäinen saa sydämeni lämpenemään, ja hyvä niin (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti