lauantai 24. heinäkuuta 2010

kulmakorvat

Jep, päätinkin sitten ajastaa ainakin tämän yhden postauksen, kun tuli kirjoitusinto ja ihan oikeaa asiaakin (: Kerroinkin jo aiemmin kuinka kävin värjäyttämässä ripseni ja kulmani Salon Valo'ssa. Olen tehnyt saman vain kerran aikasemmin, suunnilleen vuosi takaperin. En nyt kuollaksenikaan muista puljun nimeä, mutta sen tiedän että se lopetti aika pian tuon ensivärjäykseni jälkeen. Olen aina ollut hyvin vaalea karvainen, kulmakarvojani ei oikeastaan näy ollenkaan. En myöskään ole ikinä oikein oppinut värjäämään niitä kulmakynällä, joten olen antanut niiden olla niinkuin ovat. Välillä on kuitenkin kvia kokeilla jotain uutta, ja senpä takia päätin kokeilla toistamiseen ripsien ja kulmien värjäystä.



Ensimmäisellä kerralla olin siis vielä tummahiuksinen ja kulmista tehtiin vaalean ruskeat, ei mitenkään liian silmiinpistävät. Juuri sopivat ja pidin niistä paljon. Nyt, reilu vuoden jälkeen, kun suuntasin Valoon, sain täysin erilaista palvelua kuin sielläminkänimeäenmuista. Ensipaikassani oli hierontapöydän tapainen systeemi jolla makasin, rauhallinen musiikki soi taustalla ja kosmetologi keskittyi vain ja ainoastaan asiakkaaseen, minuun. Valossa oli taas aivan kuin eri maailmassa. Tulin sisään, minut istuttettiin hiustenpesu-tuoliin (iihen semmoiseen tuoliin minkä takansa on posliininen pesuallas ja päätä täytyy pitää takakenossa sitä kovaa posliinia vasten. Olin siis keskellä vilkasta Parturi-kampaamoa, ei tietoakaan rentoutumisesta tai omasta rauhasta. Kosmetologi ei kysellyt juuri ollenkaan mitä haluan ja vaikka sanoin että kulmista ei kovin tummia, oli lopputulos silti melkein musta (Yllä olevasta kuvasta voi hieman havainnollistaa, kuvaa on jonkun verran käsitelty mutta kulmiin en kajonnut muulloin kuin koko kuvan kontrastien säätämisessä). Hoitoni aikana kosmetologi puhui puhelimessa omia, henkilökohtaisia asioitaan ja mikä surkuhupaisinta; otti muita asiakkaita samalla kun oma hoitoni oli kesken! Siinä hän sitten lennosta luovi kolmen asiakkaan kanssa ja tajutessaan oman riittämättömyyden huikkasi vain kollegaansa apuun pyyhkimään väriä kulmistani, etteivät nyt täysin kärvähtäisi.. Mikä oudointa, hinta näillä kahdella, palvelutasoltaan täysin eriluokissa olevissa paikoissa oli täysin sama, 24e (sis. ripsien + kulmien värjäys ja kulmien muotoilu). Mielestäni tuo on ihan sopuhinta, silloin kun palvelu on hyvää. Mutta jos asiakasta kohdellaan kuin koiraa ja lopputuloskaan ei miellytä, niin tuo on kyllä pelkkää rahan hukkaan heittämistä. Enpä usko käyväni Valossa enää uudestaan.. Ei varmaan tarvitse myöskään mainita, että vaikka kosmetologi veloitti myös muotoilusta, nyppi hän pari hassua karvaa pois ja itse sain tehdä kotona loput; hajakarvoja oli ympäriinsä!

Onneksi kaikkeen tottuu, ja jos jotain hyvää pitää keksiä, niin vaikka väri on aivan liian tumma verrattuna muuten valkoiseen hipiääni ja vetyperoksidi-pehkooni, niin ainakin ne on nyt kivan muotoiset ja kerrnakin elämässäni silmäni näkyvät kunnolla! :D Enää pitää vain saada muidenkin silmät tottumaan, ettei aina saa kavereilta kummastuneita katseita (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti