tiistai 21. joulukuuta 2010

3 yötä

jouluun on, laskin aivan itse kun muistin taas syntymäpäivät yhden tyttösen. Palataanpa ajassa hieman taaksepäin, koska tää tyttö rakastaa muisteluita. .

Tasan 13 vuotta sitten äiti oli juuri lähtenyt synnärille. Meidän koko koti oli täynnä pahvilaatikoita sun muuta muuttosälää, elämäni ensimmäiseen muuttoon oli aikaa tasan 10 päivää. Jouluun sitäkin vähemmän ja voin kertoa että se oli ehkä elämäni hektisin joulu! Äiti (ja silloinen vauva-sisko, nykyään jo vähän isompi..) pääsivät kotiin vasta aatto-aamuna ja jouluvalmisteluita oli hoitamassa isäpuoleni ja tämän äiti, joita ei nyt kumpiakaan voi miksikään keittiöihmeiksi sanoa (anteeksi nyt vaan, mutta se palaneen kinkun käry palaa edelleen sieraimiin jo pelkästä ajatuksesta!) Niin ja jouluvalmisteluiden lisäksi oli hoidettavana myös me neljä lasta, 10, 8, 4 ja 1,9 vuotiaat..

Sinä jouluna sain lahjaksi ihan ensimmäisen cd-soittimeni. Tosin täysin omani se ei ollut, vaan saimme sen yhteiseksi isosiskoni kanssa. Soittimen lisäksi saimme myös Spice Girlsien spiceworl-cd:n ja voi sitä riemun ja ilon määrää, mitä ihka eka oma (yhteinen mutta kuitenkin oma) cd voikaan tuottaa! Edelleen kuullessani tuon levyn biisejä, muistuu mieleeni ne fiilikset ja tekemiset, mitä puuhailtiin aatto-iltana uuden levyn pyöriessä soittimessa. Ja hei cd-soitin, se oli ihan mieletön juttu 8 vuotiaalle Nicolelle jouluna 1997!

Joulumuisteloista tosiaan siihen yhteen onnentoivotukseen;

(Ja megasti onnea virallisen teini-iän alkamisesta;)

3 kommenttia:

  1. Jeee! Mä muistan muuten samat jutut, paitsi must saatiin kyl omat mankat? Koska se mun oma säily ehjänä ihan siihen asti kunnes muutin kotoa, olin liimaillu sen täyteen kaikkia tarroja ni en tajuu miten se olis voinu olla miän yhteien? :D Levy oli kyl yhteinen, ja voi sitä itkun määrää ku ääliö kellarivaras PÖLLI sen! (ja siinä sivussa koko stereot, mut ei niiden niin väliä...)

    VastaaPoista
  2. Ei kun saatiin yhteinen, koska kun muutettiin ja meil oli omat huoneet niin jouduttiin aina vaihtelee sitä mankkaa huoneesta toiseen. Mutta mä taisin saada sit heti seuraavana synttärinä tai jouluna oman. Muistan vieläkin kun se mankkahan saatiin papalta ja se ei ollu ihan ajatellut sitä että meillä tulee olee omat huoneet ja sitä sit silloin jouluna pohdittiin ja päätettiin että ei auta muu ku vaihdella :D

    VastaaPoista