keskiviikko 8. joulukuuta 2010

16 yötä


1. Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa, anna jäähtyä. 
2. Vatkaa joukkoon munat. 
3. Yhdistä loput ainekset ja sekoita ne taikinaan. Anna maustua yön yli viileässä. 
4. Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. 
5. Leikkaa kaavojen mukaisesti piparkakkutalon osat. Jäljelle jäävästä taikinasta voit itse hahmotella pihapiirin osia ja alustan. 6. Paista isompia osia noin 15 minuuttia ja pienempiä noin 10 minuuttia 200°:ssa. 
7. Liimaa jäähtyneet osat sulatetulla sokerilla taloksi ja korista tomusokeri-vesiseoksella.


psst! Nämä ohjeet ovat Dansukkerin sivuilta, josta löytyy myös mittoja sekä kaavat pdf-versioina. Lisää kaavoja erilaisiin asumuksiin löytyy helposti esimerkiksi googlettamalla (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti