maanantai 8. marraskuuta 2010

Syysillan pelastaja

Vaikka pian mennäänkin jo talven puolelle, voi silti edelleen polttaa kynttilöitä ja käpertyä sohvan pohjalle. Tai no, se on jopa enemmän kuin suotavaa, mitä pimeämmäksi ja lumiseksi päivät muuttuu.



Iltojen pimeys, kynttilät, mieletön ruoka, pehmeä sohva ja useimmiten myös hyvä seura tekee jo ihmeitä, ei ne kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Pyhästä kuusiyhteydestä puuttuu nimittäin vielä kyynelkanavat aukaiseva elokuva. Oma lempielokuvani jo vuosia ollut Stepmom - aina vierelläsi, sopii tähän paremmin kuin voisi kuvitellakaan.

Elokuva on todella tunnerikas kertomus ero-perheestä ja venhempien yrityksestä pitää lasten elämä vakaana, vaikka parisuhde päättyykin. Kuvioihin astuu pian myös lasten isän Luken (Ed Harris) uusi tyttöystävä (Juli Roberts) ja kaikkihan sen nyt osaa arvata mitä mieltä murrosikäinen tyttö voi olla uudesta äitipuolesta. Tilannetta ei myöskään helpota yhtään kun lasten äidillä (Susan Sarandon) todetaan suöpä, jonka ennuste ei näyte kovinkaan hyvältä.


Vaikka elokuva käsitteleekin rankkoja teemoja, on siihen silti saatu sopiva ripaus huumoria, onnellisuutta ja  iloa. Itse näin elokuvan ensimmäistä kertaa reilu yhdeksän vanhana ja ihastuin samantien sen tunnelmaan. Vihaa, rakkautta, pelkoa ja epävarmuutta ei ole säästelty, mutta siitä huolimatta (tai jopa niiden takia) elokuvan tunnelmasta on saatu samaa aikaa ihanan kodikas ja vieras, lämmin mutta aika ajoin jopa haastava katseltava. Siitä huolimatta elokuvaan haluaa palata aina uudestaan ja uudestaan.


Miellyttävät roolisuoritukset, elävät roolihahmot ja todenmukainen käsikirjoitus iskevät ainakin itseeni. Varsinkin perheen lapsia Annaa ja Beniä näyttelevät Jena Malone ja Liam Aiken saavat itseltäni kaikki sympatiat. Suomalaisilla lapsinäyttelijöillä on vielä paljon opittavaa! (;


Itse jatkan pimenevää iltaani koulutehtävän parissa ja unelmoimalla omasta kodista. Pikkuhiljaa alkaa suoraan sanoen rasittamaan huoneen ja koko kodin jakaminen, isän nurkissa pyöriminen. Pitää toivoa ajan nopeaa kulumista tai maailman seitsemää ihmettä. Halu jättää kesäkoti kultaisiin muistoihin ja päästä taas pitkästä aikaa sisustamaan omaa kotia täysin oman mielen mukaan on suuri. Toivotaan, että unelmat paranevat väistämättä ajanmyötä (:

 
kuvat täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti