lauantai 28. elokuuta 2010

Taiteilijaelämää!

Niinkuin aina Elokuun lopussa, myös tänävuonna on Helsingin juhlaviikot. Nehän kulminoituu tapansamukaan aina taiteiden yöhön, joka on viimevuosina tavattu pitää perjantai-lauantai välisenä yönä.

Eilen oli siis suuntana Helsingin keskusta ja luvassa mielinmäärin taiteilua! Ajattelin olla vähän erilainen nuori ja ottaa käsipuoleeni roikkumaan kesäsiskoni, sen 11 vuotiaan mini-Nicolen (;
Eli tälläkertaa ei ollut tiedossa armotona ördäämistä ja teinittelyä, vaan päätettiin mukaan lähteneen ystäväni kanssa olla sivistyneitä nuoria naisia ja nauttia taiteestamme korrektisti selvinpäin. (Jos joku on joskus käynyt taiteidenyössä, tietää varmasti mitä tarkoitan kun sanon, että vähintään jokatoinen vastaantulija oli 13-16 vuotias kännäävä teini..)


Taide jäi aika pintapuoliseksi, pääosin viihdyimme töölönlahdella ja aivan ydinkeskustan tuntumassa. Ennakkosuosikkini oli Liisa Tervisen ja Saana Uosukaisen ääni-installaatio kolme kirjettä, joka on koottu yhteisöllisesti kyseisen blogin kautta lähetetyistä rakkauskirjeistä, niin miehiltä kuin naisiltakin. Jostain syystä fiilikseni eivät olleet kovin keskittyväiset enkä päässyt vaadittavaan fiilikseen pönöttäessäni sateenvarjon alla mielettömän ihmismassan keskellä. Idea oli kyllä ihana ja itseäni jäi oikeasti harmittamaan, kun en saanut teoksesta irti sitä mitä haluaisin. Toivon saavani joskus vielä uuden tilaisuuden tutustua teokseen paremmin, niin mielenkiintoinen ja tunteita herättävä se oli! Myöskin ympäristö mihin teos oli tuotu, oli mielestäni juuri sopiva. Töölönlahden rantamilla, puistikon katveessa läpinäkyviä sateenvarjoja joiden sisällä kaiuttimet. Sinänsä idylli oli kyllä rauhoittava ja jos vain olisi jaksanut, olisi varmasti päässyt tarvittavaan tunnetilaan nauttiakseen teoksesta sille kuuluvalla arvostuksella.


Tänään olisi taas tarkoitus ottaa eilisenkin edestä ilo irti teini-elämästä ja "etsä muka haluu et SUN koko elämä räjähtää?!" fraasista, vuorossa olisi jopa kahdetkin eri kekkerit. Alkuillasta suunnataan Helsingin kattojen ylle partiokaverin 19v synttäreille ja loppuilta saattaa kulua toisten partiokavereiden yhteisissä 100v synttäreissä melkein helsingin lattioiden alla. Saattaa siis tulla nopea pudotus pilvistä kivijalkoihin (;

Ainut mikä on enää työn alla, on illan vaatteet. Ensimmäisiin bibiksiin pukukoodina on "tule sellaisena kuin olit", eli tarkoitus olisi pukea samat kuteet mitkä oli kutsun saadessakin päällä. Itse taisin olla alushousuissa ja topissa, kun luin fb-eventin joskus kymmenen jälkeen illalla, joten veikkaanpa että ihan vain jatkosuunnitelmienkin kannalta tämä kostyymi ei ole kovin varteenotettava vaihtoehto.. Kuka tietää saisin vielä jonkun asteen syytteen liikenteen vaarantamisesta etc. Eli eikai muuta kuin vaatekaapin syövereihin, kivaa lauantaita!


ps. Töölönlahdella pääsi jopa keinumaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti