keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Conscious Collection by H&M

Olen erittäin tyytyväinen Hennesin jo pari vuotta sitten alkaneeseen ryhtiliikkeeseen ja varsinkin siihen taitoon, mitä ajoittaiset täsmämallistot pitävät sisällään. Pakko myöntää että esimerkiksi gardencollectionin puutarhahansikasmekkoni on yhtä parhaimmista henneslaatua, mitä ainakaan itse omistan. Käytin mekkoa valehtelematta 80% viimekesästä ja mikä on tulos nyt, puoli vuotta jälkeenpäin? Värit ovat täysin haalistumattomat, saumat eivät repeile mistään (yleensä "henneslaatua" saa paikkailla jo ensimmäisen viikon jälkeen..) ja istuvuus on edelleen tallella. Joko olen hyvin vanhaiaikainen odotteassani hennesiltä edelleen huonoa laatua, tai sitten olen vain osannut viimeaikoina poimia oikeat yksilöt. Ken tietää.



ja nyt; Ihanaa, kiitos h&m, KIITOS!!  H&M lanseeraa tämän vuoden huhtikuussa uuden ekomallistonsa, joka on niin ikää jatkoa viime keväiselle garden collectionille. Ekomallistoon kuuluu tietysti kierrätetty polyesteri sekä luomupuuvilla, jotka ovat molemmat tuttuja jo garden collectionista.

Tämänkaiken ekologisen hypetyksen jälkeen on myönnettävä, että eräs asia kyseisessä ketjussa kuitenkin häiritsee. Nimittäin se kauan puhuttu lapsityövoima. Olen ymmärtänyt, että H&M on puhdistanut maineensa eikä alihanki tuotteita enää lapsityövoimalla, mutta en kuitenkaan ole tästä satavarma. Hinnat pysyvät edelleen alhaisina, vaikka materiaalit paranevat. Vaikken markkinataloudesta juurikaan tiedä, tuli mieleeni sana ostovoima. Mitä enemmän ihmiset ostaa, sitä halvemmalla myydä. Niinkai se on? Mutta jotain siinä silti mättää. Yritin hieman etsiä taustoja H&M'n nykyisestä tilanteesta lapsityövoiman suhteen, mutten tähän hätään juuri löytänyt. Eli selkeästi sitä ei missään kiellettykkään (ainakaan niin että sen ymmärtäisi jopa minun tökkö-englannillani.)

Onneksi Huhtikuuhun on kuitenkin vielä aikaa, aion nimittäin jäädä pohtimaan näitä eettisiä kysymyksiä. Toivottavasti olen hieman viisaampi 14.4, kun nuo hellyyttäkin söpömmät hepenet tulevat myyntiin. (Sillä ne on pakko saada.)

Conscious Collectioniin pääset tutustamaan vielä enempi täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti